Vis enkelt innlegg
Gammel 08-02-12, 15:43   #6
Furine
Supermoderator
 
Furine sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Heime på berget, ved havet
Innlegg: 4.044
Furine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressurs

Sv: Oppskrifter med skorsonerrot

Ei av mine favorittgrønsaker, har brukt det mykje i Belgia. Men det er noko skit å renske, så eg kjøper dei like gjerne hermetisert der nede.

Synest vel og merke ikkje at det smakar som jordskokk, men så toler eg dårleg jordskokk, men magen aksepterer svartrot/skorsonerrot.

Enkelt og greit: rensa og kokt oppdelt rot i bitar (kok gjerne med sitron i vatnet, den blir lett misfarga, del i tommelange bitar, ca.) som du etterpå har i ei kasserolle med godt smør, salt, pepar og plenty med raspa muskat. La dei få kose seg i denne blandinga ei stund til dei har fått litt farge, men ikkje mykje. Vedig godt til heimelaga kjøtpudding.

Furine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat