Vis enkelt innlegg
Gammel 14-02-12, 16:29   #1
Marella77
Seniormedlem
 
Marella77 sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Østlandet
Innlegg: 3.119
Marella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt avMarella77 har veldig mye å være stolt av

Laks à la Marella

Denne må jeg bare dele med dere. Denne ble så farlig god, at jeg klarte å spise meg stappmett!!! Så nå blir det ikke noe mer mat i dag, hehe...

Laks alá Marella: (4 porsoner)

450g Salmalaks
3 dl Fløte
3 ss Creme fraiche
1 Blomkål
1 Brokkoli
2 Gulrøtter
15 cm Purreløk
1 grønn Chilli (husk å ta ut frøene inni!)
1/2 Lime
1 kyllingbuljong terning
2 dl vann
Hvit Pepper
Seltin Salt
1 ss smør
Litt stekeolje. (f.eks Rapsolje)

How to do this:

Kok opp ca 1 dl vann, legg i buljongterningen og 1 ss smør, og rør rundt. Bruk en sånn stålsil til å dampe grønnsakene. Skjær brokkoli og blomkålen i buketter. Skjer gulroten i ringer. Ha dette i silen, salte litt og legg på lokk. Dampes helt til det blir mørt.

Stek laksen i olje på høy varme. Raskt. Krydre med hvit pepper. Tilsett fløte og creme fraiche. Skvis over lime. Skjær opp purreløken i strimler og den grønne chilien i små biter etter tynne ringer. Legg dette i sausen/laksen. La det småkoke litt. Hell over det kokende vannet fra grønnsakene når de er ferdig. (Husk å løfte ut stålsilen med grønnsakene først.)

Server grønnsakene og laksen med litt saus over. Mmmmm....

Vedlagte bilder
Filtype: jpg Laks alá Marella.jpg (50,1 KB, 6 visninger)
Filtype: jpg Dampet grønnsaker. .jpg (50,4 KB, 2 visninger)
__________________

Sist redigert av Marella77 : 21-02-12 kl 10:35.
Marella77 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Prøver å være i ketose hele tiden... Men skeier ut av og til. Har gått ned 33,2 kg på lavkarbo. Svar med sitat