Sv: Å nei! Brev fra legen vedr. for høyt kolesterol
Mat som senker kolesterolet
Dette er matvarer som ifølge ulike studier er gunstig for kolesterolet ditt, enten ved at det forhøyer det gode HDL-kolesterolet, eller senker det skadelige LDL-kolesterolet:
BØNNER: Daglig inntak av 1,5 dl kokte tørkede bønner/linser eller hermetiske bønner er et billig, hurtigvirkende kostråd som kan redusere det skadelige kolesterolet med 20 prosent etter få uker.HAVRE: En daglig tallerken havrekli, eller større porsjon havregryn er velprøvd «medisin» for den som har høyt kolesterolnivå.
HVITLØK: Tre båter fersk eller kokt hvitløk om dagen senker kolesterolet. Stoffene i den hindrer at leveren danner for mye kolesterol.
LØK: Rå løk er et svært godt middel for å øke det gode HDL-kolesterolet.
LAKS: Fet fisk som makrell, sardiner og laks er full av omega-3-fettsyrer og øker det gode kolesterolet ganske raskt.
OLIVENOLJE: Olivenolje senker det farlige kolesterolet og forhøyer det gode. Andre oljer har ikke samme egenskap.
MANDLER OG VALNØTTER: Har enumettet fett og er mye sunnere for kolesterolet enn salte peanøtter!
AVOKADO: Har den samme kolesterolsenkende fettypen som mandler og nøtter.
JORDBÆR: Frukt og grønnsaker som er rike på vitamin C, vitamin E og andre antioksidanter. Jordbær og appelsin er svært effektive mot kolesterolskader.
EPLER: Epler er rike på det løselige fiberet pektin, og kan senke kolesterolet.
GULRØTTER: Fiberinnholdet i gulrøtter er svært gunstig.
ALKOHOL: Et glass vin eller øl om dagen for vokse forhøyer det gode kolesterolet. Men å drikke hele ukekvoten i helga, har ikke samme virkning!
Kilde: Mat- din mirakelmedisin, Jean Carper.
__________________
Do what you like!
|