Sv: Fotballfruen gir ut kokebok med andres lavkarbooppskrifter
Opprinnelig lagt inn av Vibeke-67, her.
Jeg synes denne diskusjonen her er ganske så viktig. Vi er på et lavkarboforum hvor mange av medlemmene eksperimenterer og lager og med glede deler av sin kunnskap til glede og berikelse for oss andre. Men ved å dele oppskriftene her, så gir man samtidig fra seg rettighetene. Og dermed oppleve at andre bruker oppskriften uten å kreditere opphavsmannen/kvinnen. Så da har man et dillemma. Mange her inne har fått til å leve på lavkarbo takket være de som deler av sin kunnskap. Men om man til stadighet opplever at oppskriftene blir "lånt" uten å bli kreditert så vil man kanskje slutte å dele oppskriftene med andre medlemmer? Altså står en viktig del av forumet i fare for å bli svekket.
Man kan holde seg for god til å komme med personlige karakteristika av fotballfruen, den er jeg helt med på, men at man diskuterer temaet på bakgrunn av det som står i bloggen hennes er naturlig og sundt. Og fotballfruen er jo ikke den eneste, Hexeberg sin kokebok er et godt eksempel.
Og til slutt ett tips til redaktøren i Lille Måne: Hvorfor ikke lage en kokebok med noen av de dyktige matskribentene som har lagt ut så mange glimrende oppskrifter her inne? jeg tenker spesielt på Nannah. Hun har jo sin egen matblogg med mange gode oppskrifter, samtidig som hun er en dyktig skribent. Jeg ønsker meg en Nannah bok med oppskrifter og dikt.
Du skriver godt her, så dette må siteres Å gi referanse eller kreditere hvor en får inspirasjon fra, kunnskap fra, informasjon fra, tips fra -ser jeg på som en selvfølge, uavhengig lovbestemmelser vdr copyright eller ikke. Dette har for meg mye med troverdighet, integritet, respekt og tyngde å gjøre. En ting er å dele oppskrifter med venner, familie etc, men å ikke referere når dette legges ut på blogg -med den hensikt å tjene penger, er noe annet. Fotballdamen tjener godt på bloggen og alle oppskrifter hun legger ut (annonseinntekter, hver gang det trykkes på linken til en klesleverandør ol fra bloggen, er prosenter inn på konto m.m.).
Det er fantastisk og kjempeflott at "kokkene" her inne og ellers på nettet vil dele sin kunnskap "out there", trampeklapp for det og da er også viktig å vise respekt for det.
At bloggen blir diskutert i ulike fora på den måten den gjør, har nok også mye med bloggens tema å gjøre. Type blogg kan nok uten tvil kategoriseres som "rosablogg", der fokus er "overfladiske" ting. Det hadde vært malplassert om man kritiserte kjøpevanene eller neglene til Cecilie (fristende lavkarbo) eller noe i den samme gaten til Espen Rostrup. Tema og type blogg fordrer og "lager" eller konstruerer også respons fra lesere, kritikere, media, fora, kunder osv.
__________________
Smør skiene med tålmodighet
|