Sv: Hvor mye karbo som "teller"?
Om du ikke har diabetes, får du ikke blodsukkerstigning ved måling da insulinet har allerede regulert den. Det betyr ikke at du ikke får maltitol i blodet og dermed blodsukkerstigning. Det er derfor at friske personer ikke får høy blodsukker selv om de spiser sukker.
Maltitol har høy GI og derfor ubrukelig ved lavkarbo. Bedre med 70% sjokolade med sukker eller helst å lage eget lavkarbogodteri. Laget en stund siden både after eight og bounty. De er kjempegode og har ingen farlig søtning da jeg bruker stevia, sukrin og flytende natreen.
Og om du "skeier ut" en sjelden gang, har det jo ingen betydning. Dette er jo en livsstil og da skal du ikke få dårlig samvittighet om du velger noe som ikke bra i daglig kosthold, en sjelden gang. Selv har jeg alltid elsket wienerbrød, men spiste ikke det mere enn noen ganger i året før jeg begynte på lavkarbo for 1.5 år siden heller. Tar fremdeles wienerbrød 2-4 ganger/år med god samvittighet, men aldri på impuls. Da har jeg kontroll og får ikke følelsen av nederlag .
Opprinnelig lagt inn av Livsglede, her.
Jeg får heller ikke stigning av blodsukkeret ved inntak av malitol, men jaggu får jeg luft i magen, så det holder jeg meg unna i så godt jeg kan, små mengder gå, men nerker det på "vomma" med en gang inntaket har blitt overdrevet da er det rene gassverket og gratis boblebad kan man si
|