Gløggkrydder
ligger denne feil så flytt den... bare synes gløgg er mere kos enn drikke...
På oppfordring fra Lise skriver jeg opp her hvilke krydder som brukes i gløgg det er bare å prøve seg fram med mengde, men jeg bruker mest av det som står først, og minst av det som står sist (viss jeg da ikke har vært i sverige og kjøpt det ferdig blandet...) Jeg er en elendig kokk, så jeg måler aldri opp hvor mye av hver, men det går på "slump" og "dæsj" og sånt da
ingefær
pomeranskall
kanel
kardemomme
nelikk
rosiner
vingløgg: en flaske vin 1/3 dl fruktose og gløggkrydder. varmes til 80 grader, la stå og trekke en times tid Sil bort krydrene og varm opp før servering.
alkoholfri: utblandet solbærsaft og krydderblandingen varm opp, la trekke en time, sil av og varm opp før servering
til serveringen: skoldede/hakkede mandler (og rosiner)
|