Tråd: Gløggkrydder
Vis enkelt innlegg
Gammel 24-11-05, 23:46   #1
jeef-micro
Seniormedlem
 
jeef-micro sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2005
Hvor: opp en trapp og inn en dør
Alder: 46
Innlegg: 12.822
jeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastisk

Gløggkrydder

ligger denne feil så flytt den... bare synes gløgg er mere kos enn drikke...

På oppfordring fra Lise skriver jeg opp her hvilke krydder som brukes i gløgg det er bare å prøve seg fram med mengde, men jeg bruker mest av det som står først, og minst av det som står sist (viss jeg da ikke har vært i sverige og kjøpt det ferdig blandet...) Jeg er en elendig kokk, så jeg måler aldri opp hvor mye av hver, men det går på "slump" og "dæsj" og sånt da

ingefær
pomeranskall
kanel
kardemomme
nelikk
rosiner

vingløgg: en flaske vin 1/3 dl fruktose og gløggkrydder. varmes til 80 grader, la stå og trekke en times tid Sil bort krydrene og varm opp før servering.

alkoholfri: utblandet solbærsaft og krydderblandingen varm opp, la trekke en time, sil av og varm opp før servering

til serveringen: skoldede/hakkede mandler (og rosiner)

__________________
.
frosketelling:14
jeef-micro er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon Svar med sitat