Sv: Hva gjør jeg med bankekjøttet?
Det er ikke det samme som flatbiff, det er hardere/seigere og kan ikke brukes som biff, bare til grytekjøtt. Det heter bankekjøtt fordi da folk ikke hadde råd til "ordentlig biff" i gamledager (da likte de heller ikke rosa kjøtt) så hamret de løs med en diger klubbe på det. Dette ødelegger kjøttfibrene slik at kjøttet blir "mørere", dvs du får en mellomting av biff og kjøttdeig.
Jeg tipper at elgbankekjøtt er mørere og med mer smak enn oksebankekjøtt. Ville skåret det i terninger, brunet i panne, så i gryte med grønnsaker, sopp, og krydder, væske, kanskje tomatbok/pure e.l.
Stroganoffen er fløte eller rømmebasert, og har mer strimlete kjøttbiter, og man må ha i sopp
http://en.wikipedia.org/wiki/Beef_bourguignon er også en klassiker, den er tomat/vinbasert og har mer terningformede biter.
|