Vis enkelt innlegg
Gammel 01-03-12, 01:47   #4
Alynna
Seniormedlem
 
Alynna sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
Alynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt likt

Sv: Hva gjør jeg med bankekjøttet?

Det er ikke det samme som flatbiff, det er hardere/seigere og kan ikke brukes som biff, bare til grytekjøtt. Det heter bankekjøtt fordi da folk ikke hadde råd til "ordentlig biff" i gamledager (da likte de heller ikke rosa kjøtt) så hamret de løs med en diger klubbe på det. Dette ødelegger kjøttfibrene slik at kjøttet blir "mørere", dvs du får en mellomting av biff og kjøttdeig.

Jeg tipper at elgbankekjøtt er mørere og med mer smak enn oksebankekjøtt. Ville skåret det i terninger, brunet i panne, så i gryte med grønnsaker, sopp, og krydder, væske, kanskje tomatbok/pure e.l.

Stroganoffen er fløte eller rømmebasert, og har mer strimlete kjøttbiter, og man må ha i sopp

http://en.wikipedia.org/wiki/Beef_bourguignon er også en klassiker, den er tomat/vinbasert og har mer terningformede biter.

Alynna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt. Svar med sitat