Vis enkelt innlegg
Gammel 13-03-12, 22:47   #14
KarMa40
Seniormedlem
 
KarMa40 sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 834
KarMa40 er veldig godt liktKarMa40 er veldig godt liktKarMa40 er veldig godt liktKarMa40 er veldig godt liktKarMa40 er veldig godt liktKarMa40 er veldig godt liktKarMa40 er veldig godt likt

Sv: Ømme bryster etter 1,5 mnd på lavkarbo

Og siden jod allerede er nevnt:

Melken inneholder mindre jod


Tine har varslet helsemyndighetene. Nye analyser tyder på at innholdet av jod i norsk melk er redusert med 40 prosent siden årtusenskiftet.


Publisert: 04.02.2012 12:01


Mangel på jod i kostholdet kan føre til forstyrrelser i stoffskiftet, og i verste fall sykdommen struma.

Både Helsedirektoratet og Nasjonalt råd for ernæring er koblet inn. Også Mattilsynet er varslet, melder Stavanger Aftenblad.

— Vi finner det riktig å informere helsemyndighetene, slik at vi kan kartlegge betydningen funnene har for folkehelsen og enes om eventuelle tiltak. Vårt mål er å sikre melkens rolle som kilde til jod i norsk kosthold, sier leder av Tines ernæringsavdeling, Anne Sofie Biong.

De viktigste kildene til jod i kostholdet er saltvannsfisk og melkeprodukter.

Les også: Nilf-direktøren meiner bøndene kan spare ein milliard på billegare kraftfôr

En teori er at økt innblanding av raps i kraftfôr er en medvirkende årsak til jod-reduksjonen i melk. Raps øker utskillingen av jod i urinen til kyrne, slik at mindre av sporstoffet går over i melken.

Tine samarbeider nå med Universitetet for miljø og biovitenskap (UMB) og Felleskjøpet fôrutvikling om et større kartleggingsprosjekt.

Les også: Ny rapport: Dyrt norsk kraftfôr og færre gardsbruk

Prosjektet er på et tidlig stadium, men ernæringsprofessor Anna Haug ved UMB sier til Aftenbladet at det ser ut til at nedgangen særlig er knyttet til vintermelk. (©NTB)

__________________
You say I'm a bitch like it's a bad thing!!



KarMa40 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo + ekstra karber for magen Svar med sitat