Vis enkelt innlegg
Gammel 15-03-12, 10:49   #8
elien
Seniormedlem
 
elien sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Alder: 57
Innlegg: 532
elien er en juvelelien er en juvelelien er en juvel

Sv: Klaret smør, noen som bruker det?

Opprinnelig lagt inn av index, her.

Det lukter jo litt spesielt når man steker i vanlig smør da, om man klarer det skal det visstnok lukte mindre samt at smøret tåler temperaturen bedre. Klaringen tror jeg består i å fjerne melkeproteinene ved koking og siling, slik at kun rent fett gjenstår. Men jeg har liksom aldri kommet så langt som til å prøve dette...


Vis jeg tar feil nå så må andre rette på meg, men jeg trodde klaret smør er det en bruker i bernease saus. Å da er det bare å smelte det å la "rusket" legge seg i bunnen. Å bare bruke det blanke. Tar ikke så lang tid å er en enkel operasjon

Elin

elien er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tilbake på generell lavkabo Svar med sitat