Sv: Forslag til middager med seifilet?
Opprinnelig lagt inn av Nille
Jeg pleide å lage en seiegryte - samme som mor alltid pleide å lage da vi var på båttur. Den er veldig enkelt, men vannvittig god. Selv middagsgjester som kamerater av sønnen min (som da gikk i 4-5 klasse) som absolutt IKKE likte fisk, forsynte seg gjerne et par ganger og lurte på om de kunne komme neste gang også....
Men den er ikke akkurat lavkarbo da...eler kanskje den er det.....
2 svære klatter meierismør i bunne av en stor gryte (ca. 100 gram)
2 store purrer i skiver legges over
200 gram seifilet pr person skjæres i store terninger (minst 2 x 2 cm) - salres, pepres og legges oppå purren
1/2 pose eller 1/2 bunt gulerøtter skrelle og skjæres i skiver og legges oppå fisken.
1 til 1 1/2 beger med rømme smøres utover gulerøttene.
Lokk legges på og det hele trekkes/putres på middels varme i ca 30-40 minutter til gulerøttene på toppen er møre.
Smøret, rømmen og kraften fra fisk og grønnsaker lager en deilig saus.
Serveres med salat (eller poteter for de som spiser det.......)
Fikk dette til middag hos moren min på tirsdag, - hadde helt glemt retten, har ikke laget den på mange år.
Mmm lurer på om jeg skal prøve denne med feks brokkoli istedetfor gulrøtter? Hadde det vært noe kanskje? 
__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
|