Smaken av sol - Solsikkesmør!
Solsikkesmør både smaker og ser til forveksling ut som peanøttsmør.
Nydelig på brød, knekkebrød, kjeks eller som dip til friske grønnsaker.
Ideelt dersom en har nøtteallergi.
Du trenger:
- ca 3 kopper Solsikkefrø
- salt
- sukrin
- ca. 1 ss olivenolje
Start med å riste solsikkefrøene lett i en tørr stekepanne et minutt eller to, til de er pent gyldne.
Du trenger ikke riste solsikkefrøene, men det gir en ekstra god litt "nøttete" smak på smøret.
Ha solsikkefrøene i en food processor sammen med litt salt og sukrin.
Kjør frøene til en jevn masse i maskinen, til det har konsistens som peanøttsmør - la maskinen gå i ca. 10 minutter. Det er viktig å la smøret gå lenge nok i maskinen ellers blir det kornete.
Nå kan du tilsette olivenolje til du får passe konsistens. La smøret gå i maskinen mens du forsiktig tilsetter oljen.
Smak til med mer evt mer salt eller søtt.
En liten klype chili gir en spennende spicy tvist :-)
Ønsker du litt biter i smøret kan du spare litt av de ristede solsikkene, og tilsette disse etter at smøret er ferdig.
__________________
Tove
Ta en titt innom bloggen min for flere bilder, oppskrifter og kanskje litt matinspirasjon - og kikk gjerne også på boken min...
http://sjelemat.blogspot.com/
Sist redigert av Mat for sjelen : 23-03-12 kl 09:54.
|