Vaniljepudding (uten gelatin)
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
4 ts Natreenpulver (eller annet søtt)
2 ts johannesbrødkjernemel
1 ts vaniljepulver
Pisk litt luft inn i eggeplommene i en liten kjele, mens du koker opp fløten i microen til den bobler. Hell den kokende fløten sakte over eggeplommene, litt og litt, mens du visper kraftig. Varm opp blandingen forsiktig på lav temperatur mens du rører kraftig hele tiden, til blandinga tykner - den må IKKE koke, da klumper eggene seg (bruk vannbad istedet, hvis du vil være på den sikre siden). Ta kjelen av plata og ha i Natreen, vanilje og johannesbrødkjernemel, visp godt. Avkjøl i kjøleskapet, spis gjerne med pisket krem og jordbær. Denne oppskriften er nok til 2 porsjoner.
Denne blir mer kremet enn de typisk norske puddingene med gele-konsistens, og den er utrolig god og mektig! Egentlig skulle dette være en ingrediens i en annen dessert, men så langt kom den aldri gitt.. Litt johannesbrødkjernemel, og det ble en nydelig pudding istedet!
Fett: 94% (119 g)
Protein: 3% (9 g)
Karbohydrat: 3% (9 g)
|