Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?
Denne skal testes! Men, skal appelsinene skrelles? 
Appelsinkake
INGREDIENSER:
2 appelsiner
250 g mandler
250 g rørsukker
3 ts vaniljesukker
1 ts natron
6 egg
FRAMGANGSMÅTE:
Vask appelsinene godt og kok dem i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den.
La dem avkjøles litt.
Sett steikeovnen på 180 grader.
Mal mandler.
Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten.
Kjør til mos i hurtigmikser.
Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen.
Stek kaken i ca. 1 time.
Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den.
Avkjøl kaken i formen.
Tips: Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft.
Pynt med revet lime- eller appelsinskall.
__________________
Vanligvis er jeg tynn og bedårende, men i dag har jeg fri! 
|