Vis enkelt innlegg
Gammel 29-03-12, 13:49   #1
Charlott
Seniormedlem
 
Charlott sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Skreia, på sjølveste Toten ;)
Alder: 58
Innlegg: 4.182
Charlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastisk

Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Denne skal testes! Men, skal appelsinene skrelles?


Appelsinkake


INGREDIENSER:
2 appelsiner
250 g mandler
250 g rørsukker
3 ts vaniljesukker
1 ts natron
6 egg

FRAMGANGSMÅTE:
Vask appelsinene godt og kok dem i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den.
La dem avkjøles litt.

Sett steikeovnen på 180 grader.
Mal mandler.

Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten.
Kjør til mos i hurtigmikser.

Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen.
Stek kaken i ca. 1 time.

Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den.
Avkjøl kaken i formen.

Tips: Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft.
Pynt med revet lime- eller appelsinskall.

__________________



Vanligvis er jeg tynn og bedårende, men i dag har jeg fri!

Charlott er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat