Sv: Oppskrifter på mat uten melk, gluten og nøtter
Det høres godt ut; skal prøves!
Legger med en oppskrift på krydrede kyllingboller i tomatsaus. Dette er en veldig god rett.
Krydrede kyllingkjøttboller i tomatsaus
Porsjoner: 4
Kjøttboller:
3 båt hvitløk
50 g sjalottløk
400 g kyllingkjøttdeig
1 ½ ts salt
2 ss strøkavring eller liknende
1 ts malt koriander
1 ts revet muskatnøtt
1 ts malt spisskummen
¼ ts malt kanel
1 stk egg
2 ss olivenolje
Tomatsaus:
2 ss olivenolje
½ stk løk
2 båt hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
2 dl vann
½ stk hønsebuljongterning
½ ts kajennepepper
ca. 1 ts sukrin eller annet
salt og pepper
Slik gjør du:
1. Finhakk løk og hvitløk. Kna kjøttdeigen seig med salt og bland inn resten av ingrediensene.
2. Form små boller med teskje og stek dem i olje på middels varme til de er gylne.
3. Finhakk løk og hvitløk og fres den i olje til den er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene og kok i ca. 15 minutter. Smak til med mer krydder om nødvendig.
4. Hell sausen over kjøttbollene, og strø hakkede friske urter på toppen.
|