Vis enkelt innlegg
Gammel 07-04-12, 18:54   #5
Randy69
Juniormedlem
 
Medlem siden: Mar 2012
Innlegg: 11
Randy69 er på en erverdig vei

Sv: Oppskrifter på mat uten melk, gluten og nøtter

Lagde påskekake/ suksessterter uten melk, nøtter, mel og sukker (brukte tagatesse. smakte utrolig godt og innehold kun 25 karb.
Oppskriften finner du her : http://www.allergikokken.no/oppskrif...zFa1c.facebook

Dette trenger du

Mandelbunn (ref.mat.no)
4 eggehviter Jeg brukte 5 for å få nok eggeplommer til kremen
150 g melis Jeg brukte 75g tagatesse
150 g mandler (ved allergi for mandler kan gresskarkjerner benyttes)
Suksesskrem: (ref mat.no)
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
alt. 1; Suksesskrem (uten melk)
5 stk Eggeplommer
100 g Melis Jeg brukte 50g tagatesse
1 dl Fløte ( evnt. soyafløte / havrefløte/Odense Erlet) Jeg brukte aprosoya
4 ts Vaniljesukker (Jeg brukte 2 ts, men neste gan bruker jeg bare vanilje stang-frøene)
100 g melkefri margarin
alt. 2; Sitronkrem (uten melk)
6 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl sitronsaft
100 g melkefri margarin

Slik gjør du

Bland inn melis og malte mandler i stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en smurt form, 22-24 cm i diameter og stek kaken i stekeovn ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Rør alle ingrediensene unntatt smøret sammen i en kjele og varm opp på svak varme. Rør hele tiden. Når den første boblen kommer, trekker du kjelen av platen. Da skal kremen ha en fyldig konsistens. Skjær smøret i terninger og rør dem straks inn i kremen. Rør kremen glatt og jevn og sett den kaldt til den stivner. Legg bunnen på fat og bre over kremen. Pynt med hakkede pistasjenøtter.
Suksesskrem (uten melk)
Eggeplommer, melis, fløte og vaniljesukker kokes til det tykner. Avkjøles litt før margarinen has i. Rør mens margarinen smelter. Kremen smøres over kaken før den er helt avkjølt.
Sitronkrem (uten melk)
Ha eggeplommer, sitronsaft og sukker i en kjele på svak varme. Rør hele tiden til krmen blir tykk. Ta kjelen av platen og rør inn margarinen

Randy69 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat