Vis enkelt innlegg
Gammel 13-04-12, 10:35   #2
shailene
Seniormedlem
 
shailene sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 983
shailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snill

Re: Lavkarbo for nybegynner - hva skjer når man blander?

Å spise både høyfett og høykarbo er jo "oppskriften" på å legge på seg, uansett om du spiser fett og karbohydrater ved forskjellige måltider, eller annenhver dag for den saks skyld. Når det er sagt, trenger ikke lavkarbo være så forferdelig høyt på fett hvis du også spiser en del karbohydrater. Målet ditt bør være å holde blodsukkeret mest mulig stabilt, og det er lettere hvis du inkludere både fett, protein og karbohydrater i alle måltidene dine. Altså bør du holde den glykemiske indeksen (GI'en) av alt du spiser lavest mulig. Nå er vel ikke havregrøt det verste du kan spise, men det kommer jo litt an på mengden også. Noen få ss havregrøt blandet med cottage cheese og en liten dæsj smør på toppen kan jo gjøre et grøtmåltid mer "lavkarbovennlig", ved at du bruker mindre havregryn, og inkluderer mer fett og protein som senker den totale GI'en av måltidet.

Å skeie ut med kake en gang i uka er ikke nødvendigvis verdens ende, men for veldig mange vil dette hemme vektnedgangen, hvis det er noe du tenker på. Hvis du reagerer dårlig på hvete, hvorfor skal du spise det i det hele tatt? Hva med å printe ut noen oppskrifter på lavkarbokaker han kan lage istedet? Det er mange kaker her inne som smaker MINST like godt som høykarbokaker, jeg lover

Det kan være vanskelig å lykkes med å sette sammen et kosthold selv med mindre du virkelig har satt deg inn dette, så det lureste og enkleste kan nok være å finne ei bok som passer det kostholdet du kunne tenkt deg. Fedon og South Beach er blant de mer moderate lavkaboversjonene, her kan du spise noe karbohydrater så lenge de har lav GI.

shailene er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat