Opprinnelig lagt inn av vimsen85, her. Jeg prøvde med tagtesse en gang. Selv om jeg stekte den på 160 grader ble den brent. Den ble også myk og seig (kanskje fordi den ikke stekte lenge nok). Har aldri klart å lage lavkarbo marengsbunn. Den med sukrin ble sprø men kald..
Opprinnelig lagt inn av vimsen85, her.
Jeg prøvde med tagtesse en gang. Selv om jeg stekte den på 160 grader ble den brent. Den ble også myk og seig (kanskje fordi den ikke stekte lenge nok). Har aldri klart å lage lavkarbo marengsbunn. Den med sukrin ble sprø men kald..
Tror du kan ha lavere temperatur, og la tørke over natta inni ovnen. DEnne vil jeg teste en gang:marshmellowsaktig mareng fra kristines blogg Prottismarengs, er ikke no' nytt egentlig men..... Forvarm ovnen til ca 150 grader. Ca 200 g eggehvite (ca 6 stk) Sukrin melis 25g 50 g proteinpulver Stivpisk eggehvite og sukrinmelis, sukrin tilsettes i omganger. Eggehviten skal bli så stiv at du kan holde bollen oppned uten at det ramler ut. Tilsett så proteinpulver i omganger, ikke rør for hardt slik at du slår lufta ut av eggehviten, men jobb likevel ganske raskt, fordi fett og karb i proteinpulveret gjør at massen synker fort sammen. Bruk slikkepott eller liknende og putt massen i en pose, klipp et lite hull i ett av hjørnene på posen og sprøyt ut på bakepapir. Stek i ca 10 min. med døra lukket, sett så døra på gløtt (minimalt) og sett ned tempraturen til 100 grader og la stå i 10 min. til (totalt 20 i ovnen).