Sv: Kan Lavkarbo kombineres med et kosthold uten melkeprodukter, gluten og gjær
Opprinnelig lagt inn av MayBritt80, her.
Har ikke så innmarig mye kunnskap om lavkarbo så aner ikke hvilken retning jeg vil bekjenne meg Men noe som passer til allergier som jeg har, altså melkeallergi, glutenallergi og gjærallergi. Også spiser jeg masse grønnsaker og lite rødt kjøtt, erstattet en del ting med linser kikerter og bønner, er det noe jeg kan fortsette og bruke i lavkarbo? Hva er sunt fett? Det ble mange spørsmål på en gang 
Med det utgangspunktet vil jeg anbefale deg å se på primal blueprint/paleo - du finner info i linken i signaturen min. Kort sagt er det en lavkarboretning som legger vekt på at vi skal spise den maten kroppene våre har tilpasset seg gjennom tusenvis av år med utvikling. Dvs at alle de nye "matoppfinnelsene" de siste 1000 år ser man på med skepsis. Generelt så utelater man alt korn, vurderer melk&melkevarer i hvert enkelt tilfelle (og helst upasturisert) og unngår alle tilsetningsstoffer. Vekten ligger på rent kjøtt/fisk/fugl/skalldyr/egg og grønnsaker i alle varianter. Litt nøtter, frukt, bær og frø. Man vektlegger mettet eller enumettet fett. Flerumettet fett skal komme fra råvaren (som fisk eller oliven) og ikke fra flaske. Man bruker i lite grad oljer og når man bruker oljer så bør de være kaldpresset. (Du finner ut mer om hvorfor flerumettete, industriframstilte oljer ikke er bra etter hvert.)
Poenget er altså at man tror at det tryggeste for helsa er å spise mat som vi har tilpasset oss over lang tid, framfor "ny" mat som man ikke kan lage på kjøkkenet.
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
|