Vis enkelt innlegg
Gammel 29-04-12, 12:19   #5
shailene
Seniormedlem
 
shailene sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 983
shailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snill

Re: Lavkarbo-sjokolade?

Ca. 50% av maltitolen tas opp i kroppen, selv om de som bruker maltitol i sine produkter vil påstå at det ikke tas opp i noe betydelig grad. Dette stammer nok fra mangelfull forskning på hvordan maltitol oppfører seg i kroppen, nyere forskning viser at opptak varierer fra person til person, men det er ofte ganske betydelig. Hvis du er en av de som kan spise mye maltitol uten å få luft i magen, har du sannsynligvis et stort opptak av det, og vice versa - det er iallefall en populær teori på diverse forum. Det tryggeste er å holde seg unna.

15-20% av tagatose blir tatt opp i kroppen, så nettokarbene som står på de sjokoladene stemmer ganske bra. For å være på den sikre siden kan du legge på 1 gram ekstra per sjokolade, tror nettokarbene de lister tar utgangspunkt i 15% opptak.

Lys sjokolade er litt fy-fy ja, pga. melkepulveret, og at de ofte inneholder mer søtning.. Greit en gang iblant, men mørkere jo bedre.

shailene er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat