Sv: Re: Lavkarbo-sjokolade?
Opprinnelig lagt inn av shailene, her.
Ca. 50% av maltitolen tas opp i kroppen, selv om de som bruker maltitol i sine produkter vil påstå at det ikke tas opp i noe betydelig grad. Dette stammer nok fra mangelfull forskning på hvordan maltitol oppfører seg i kroppen, nyere forskning viser at opptak varierer fra person til person, men det er ofte ganske betydelig. Hvis du er en av de som kan spise mye maltitol uten å få luft i magen, har du sannsynligvis et stort opptak av det, og vice versa - det er iallefall en populær teori på diverse forum. Det tryggeste er å holde seg unna.
15-20% av tagatose blir tatt opp i kroppen, så nettokarbene som står på de sjokoladene stemmer ganske bra. For å være på den sikre siden kan du legge på 1 gram ekstra per sjokolade, tror nettokarbene de lister tar utgangspunkt i 15% opptak.
Lys sjokolade er litt fy-fy ja, pga. melkepulveret, og at de ofte inneholder mer søtning.. Greit en gang iblant, men mørkere jo bedre.
Det noteres, takk. Fra nå av: ingen sjokolade med malitol, og aller helst mørk sjokolade. Dumt det med lys sjokolade, men hadde en mistanke da det var 9 g fra sukkerarter i den lyse og bare 0,2 i den mørke...den lyse får heller være kun når jeg har vært ekstra superduperflink;-)
__________________

Startvekt: 67,2
Idealvekt: 60
|