Sv: Shailene's brød (100% kornfritt, 3 kh per 100g) *med bilder*
Opprinnelig lagt inn av shailene, her.
Etter en del eksperimentering på kjøkkenet har jeg kommet fram til dette brødet, som iallefall jeg ble veldig fornøyd med. Jeg skal ikke påstå det er 100% som vanlig brød, men iallefall noe av det nærmeste jeg har kommet. Det smuldrer ikke, hever fint uten å falle sammen, og får en god og sprø skorpe. Og smaken og konsistensen ble også veldig bra, syns jeg. Gjorde også et poeng av å prøve å få til et godt brød uten kli eller gluten, siden jeg vil prøve å holde inntaket av det minimalt til hverdags (så sparer man jo noen karber, da).
40 g solsikkekjerner
40 g grovhakkede valnøtter
15 g sesamfrø
15 g linfrø
15 g pofiber
25 g avfettet mandelmel
10 g fiberhusk/psyllium husk
1 ts johannesbrødkjernemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss Natreenpulver
150 g cottage cheese
4 små egg / 3 store
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Mos cottage cheese med stavmikser sammen med eggene, og bland sammen med det tørre. Hvis du vil steke brødet uten form, lar du det svelle 10-15 min, da blir deigen fast nok til å formes på stekebrettet.
Stekes på 180 grader i 45-55 minutter, på nederste rist. Etterstek uten form på ca. 150 grader hvis du vil ha sprøere skorpe - følg med underveis. Avkjøl på rist. Hvis du vil ha litt tørrere skiver, skjærer du opp brødet når det er lunka, og lar skivene tørke litt på rista før du pakker dem vekk.
Dette blir et lite brød altså, det fyller ca. 2/3 av min lille brødform. Ikke press det flatt i forma, plasser deigen heller i en av endene, ellers blir brødet veldig flatt. Hvis du vil ha brød av normal størrelse kan du doble oppskriften.
Per hele brød (ca. 550 g)
- Energi: 1244 kcal
- Fett: 90 g (68%)
- Protein: 80 g (27%)
- Karbohydrat: 16 g (6%)
Blir i underkant av 1g karbo per skive, avhengig av hvor tykke du skjærer dem. Husk at næringsinnhold i frø og nøtter varierer mye mellom produsenter, utregninga gjelder kun hvis du bruker de med minst karbohydrater.
Dette skal bakes når butikkene åpnes igjen
Så deilig det ser ut
Bruker du vanlig brødform?
|