Vis enkelt innlegg
Gammel 04-05-12, 14:45   #4
Alynna
Seniormedlem
 
Alynna sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
Alynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt likt

Sv: Hvor har det blitt av Landlord hermetiske tomater?

Det er viktig å ikke stirre seg blind på variasjoner mellom merkene, når det gjelder råvarer uten tilsetninger. Det er ingen reell forskjell.

Det finnes ingen global, enstemmig vedtatt næringstabell for alle matvarer. Produsentene har ingen grunn til å være så pirkete som oss som finteller. De bruker første og beste liste de finner, som sannsynligvis er nøyaktig nok for de fleste tilfeller. Noen ganger gjøres det også slurvefeil. Enkelte produsenter av frosne bær er drøye nok til å hive på samme karbotall for alle bærene deres, enten det er bringebær eller jordbær. Noen glemmer å trekke fra kostfiber.

Husk også å ta høyde for vanninnhold i konsentrater. Mange her inne har f.eks kun sett på karboinnholdet på kokosmelkboksen, og plukket den som har minst karber. Disse har som regel minst av alt - ergo den som er mest spedd ut med vann :P I tillegg gjelder det som er nevnt over om unøyaktigheter og tabellforskjeller. Det er ingen grunn til å tro at kokosnøttene fra et område i thailand har 30% mindre fett eller 50% mer sukker, enn sine slekninger i et annet land.

Det er ingen produsenter som analyserer sine egne grønnsaker. De måler mengden av hver ingrediens, og slår opp. Hvor de handler råvarene sine fra, varierer litt fra sesong til sesong.

Tomatpure er også verdt å merke seg, jo billigere merke, jo mer vann inneholder de ofte, og jo lavere karboinnhold. Bruker man en mer konsentrert pure så trenger man jo mindre for å oppnå samme smak og konsistens!

Har man en ren råvare så er det lurt å ha i hodet en ca middelverdi, utifra det du har lest her inne og bakpå flere merker, og sil heller ut det som inneholder fortyningsmidler med karbo, som div. typer stivelse. Det har ikke noe formål annet enn å binde det tilsatte vannet, som du jo like gjerne kan tilsette selv, uten stivelse!

Alynna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt. Svar med sitat