Ti råd mot kostholdsforvirring Torgrim Eggen trekker frem ti råd publisert i Journal of the American Dietic Association i 2006, oversatt av Erik Arnesen. Vær skeptisk til: 1. Råd som lover raske løsninger. (enig, men lover lavkarbo raske løsninger? ) 2. Skremmende advarsler om farer ved enkeltprodukter eller dietter. (er det ikke nettopp det HAN driver med nå? ) 3. Påstander som ser for gode ut til å være sanne. (enig) 4. Enkle konklusjoner fra en kompleks studie. (enig) 5. Anbefalinger basert på en enkeltstudie. (til dels enig, spørs på studien) 6. Dramatiske utsagn som er avkreftet av respektable vitenskapelige organisasjoner. (det spørs på den "respektable vitenskapelige organisasjonen", det ) 7. Lister over «gode» og «dårlige» matvarer. (eeeh, som om nasjonalt råd for ernæring ikke har gode og dårlige matvarer? Skal man ikke ha lov til å si at sukker er en dårlig matvare?) 8. Anbefalinger som gis for å selge et produkt. (enig) 9. Anbefalinger basert på ikke-fagfellevurderte studier. (skjønte ikke helt denne, tror jeg er enig) 10. Anbefalinger basert på studier som ignorerer forskjeller mellom individer og grupper. (tror jeg er enig i denne også) Men hvordan denne lista skulle sette lavkarbo i et dårlig lys, det skjønner jeg ikke helt.