Sv: "Jeg lurer på"-tråd, forhåpentlig med enkle, korte svar
Opprinnelig lagt inn av Lich, her.
Hei
Når det gjelder kjøtt og holdbarhet så er det slik at fett harskner etter hvert også i fryser,svinekjøtt med en del fett kan ha harsknet såpass på et år at det ikke er godt.Har mer tro på oksekjøtt,det kan ha blitt litt tørt,men hva med en gryte rett el.? Harskt svinekjøtt er vel ikke direkte farlig,men ikke godt.God middag
Det harskner, men det kommer an på fryseren og pakkingen - i tillegg til tiden, selvfølgelig. En skikkelig dypfryser og gode, tette forpakninger er bedre enn en kjøleskapsfryser og halvtette poser. Og dessuten merker man dette når man steker fettet så det er da mye bedre å tine kjøttet og prøve det i stedet for å kaste det uprøvet.
Igjen er det verre jo mer umettet fett det er. Så makrell og annen fet fisk har kortere holdbarhet i fryser enn fett kjøtt. Og fisk kan det lønne seg å fryse ned i vannblokk, nettopp for å redusere harskning/oksidering om man vet det er fisk man kommer til å ha lenge. Uansett - etter min erfaring merker man det på fet fisk når det nærmer seg et år...
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
Sist redigert av smgj : 04-06-12 kl 14:59.
|