Vis enkelt innlegg
Gammel 04-06-12, 23:02   #5
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Re: Sv: Erfaring med å tørke mat og kjøtt/fugl til turmat?

Opprinnelig lagt inn av Nordmørsloppa, her.

hvorfor tørke først og så rehydrere? Har du rehydrator så go for it!

Har ikke peiling på bløtlegging av wok o.l

jeg har tørka en del tomat og paprika for å ha på tur i gryteretter. jeg bare trer dem på en trår og henger opp mitt i ovnen..har på 50grader og lar det stå over natta med døra på gløtt

funker fint

Hvorfor tørke(dehydrere)? Fordi ferske grønnsaker tar plass.Rehydrere betyr å bløte opp igjen... Med oss skal vi tross alt ha med mat for 5 personer og 2 hunder, og selv med et par kanoer, så blir det mengder med mat.

Og kyllingfilèet spiser jeg ikke etter 3 dager utenfor kjøleskap... Så derfor tenkte jeg å ha noe tørket kjøtt. Også fordi man da litt lettere kan ha med nok mat til å bli en dag eller to ekstra. Gubben vet det ikke,men den 3 dagersturen prøver jeg å få til å bli 5-6..

Trenger ikke fancy tørkemaskin, funker med stekeovn.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat