Vis enkelt innlegg
Gammel 31-12-05, 10:28   #7
guro
Sterk og fri!
 
guro sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2004
Alder: 60
Innlegg: 9.453
guro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastiskguro er bare helt fantastisk

Sv: Babymat - hva er best å begynne med?

Jeg har tatt meg den frihet å klippe inn endel som MHM har skrevet tildliger herinne, under Barns kosthold

Opprinnelig lagt inn av MHM

Her kommer noen tips som jeg selv har prøvd ut:

Kok Helios havregrøt som anvist på pakka, men litt tykkere. Tilsett mye fett i grøtporsjonen. Det kan være avokado eller kaldpresset olje (oliven/raps/avokado). I tillegg (ikke istedenfor) kan du ha i smør, fløte og smeltet kokosfett (Cocosa). Så kommer smakstilsettingen til grøten, og denne kan variere fra dag til dag: Sviskepuré, Frutti fra Nestlé, blåbærpuré, bringebærpuré, nypeekstrakt, kanel, bananmos osv.

Da blir grøten så mye bedre enn den kjøpte atte!

Middagsmaten gjelder det også å få så fettrik som du klarer v.h.a. oljer og smør/føte, men fortsatt har nok proteiner (ørret, kalv, lam, kylling m.m.) og grønnsaker (brokkoli, blomkål, kålrot, gulrot).

Ellers så kan jo noen måltider være hverken grøt eller middag... Det kan være Biola syrnet lettmelk + litt cottage cheese + bær + kanel + malte mandler. Eller eggerøre + grønnsakmos. For eksempel. Ta utgangspunkt i den maten du spiser selv, og tilpass konsistensen til barnet.

Lykke til! Jeg unner alle barn det beste; - nemlig lavkarbo mat med nok proteiner og essensielt fett. Laget av rene, økologiske råvarer av mor eller far, med masse kjærlighet og omtanke!

__________________


"Jo, jeg er helt enig i en gradvis tilvenning. Og helst "under en paraply av morsmelk" som det så fint heter. Det vil si at mens babyen får morsmelk, så bør den ha fått smake på det meste, pga at morsmelken hjelper med dannelsen av antistoffer. Jeg er dessuten ikke tilhenger av "føre-var-prinsippet" når det gjelder matallergi. Hvorfor gå glipp av mange viktige næringsstoffer, fordi man kanskje kan bli allergisk? Hvis mor eller far er allergisk for torsk, så pøser man selvfølgelig ikke på med torsk til poden, men sånn generelt synes jeg mange er hysteriske. Hvis man spiser et variert kosthold, så er risikoen mye mindre for å reagere på noe. Og dersom man spiser nok essensielt fett, så er kroppens immunforsvar mye bedre rustet til å tåle potensielle allergener.
PS: Tenk på hvordan man har vinglet når det gjelder å ha husdyr for å forebygge allergi mot husdyr. Nå er det visst lurt å ha husdyr igjen...."



Mye sukker i barnemat
http://www.dagbladet.no/dinside/2004/07/05/402330.html

Dagbladet setter fokus på noe VELDIG viktig i dag! Jeg har alltid sagt at ferdiggrøt er som kakedeig - og det skal man putte i munnen på de uskyldige små 3-4 ganger om dagen fordi det er JERN i det...!
Hvorfor Wenche Frølich hele tiden får uttale seg til media er imidlertid et mysterium. Hun som aldri har sett en pasient i hele sitt liv, bare forsker på matkvalitet og skriver brød-bøker. Hrmpf. Joda Wenche, det er sikkert bedre å gi grovbrød, margarin, hjemmelaget syltetøy og skummetmelk enn hva mange barn får i dag. Men hvor er egg? Oljer? Nøtter?

Dette-brenner-jeg-for-hilsen-fra MHM

__________________
-lig hilsen Guro
guro er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Rent og naturlig, uten melk, hvete, sukker, gjær, svin og sånt Svar med sitat