Vis enkelt innlegg
Gammel 06-06-12, 11:43   #13
Vegard L
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 407
Vegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt likt

Sv: Redd jeg har spist for mye?

Opprinnelig lagt inn av Imse, her.

Nå ble jeg litt nysgjerrig, hvordan kan et kosthold med så lite sukker gi ketoacidose, hvordan får en med diabetes brått så ekstremt høyt blodsukker med stålkontroll på insulin, blodsukker og veldig lavt inntak av sukker( = karber)???

For vi har jo hatt flere med diabetes 1 innom de siste årene som har spist ketogent og som fikk MYE bedre kontroll på blodsukkeret, fikk ikke føling mere og ikke et tilfelle av ketoacidose.

De nøyaktige mekanismene for utviklingen vet jeg ikke så mye om, men det handler om overproduksjon og opphopning av ketonlegemer. Denne opphopningen skyldes en feildosering insulin.

Så lenge insulinet doseres riktig er det ikke noen fare, men det tryggeste er uansett å ikke være i ketose for å forebygge en eventuell opphopning ved en plutselig feildosering. Derfor anbefales ikke ketogene dietter til diabetikere

__________________
Blogg: www.friskogfunksjonell.no
Vegard L er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo, uprossesert mat... Svar med sitat