Vis enkelt innlegg
Gammel 10-06-12, 21:28   #31
BenteR
Seniormedlem
 
BenteR sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
BenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastisk

Sv: Redd jeg har spist for mye?

Opprinnelig lagt inn av Vegard L, her.

Diabetes type 1 er en autoimmun sykdom, som skyldes at immunsystemet har angrepet eget vev (bukspyttkjertelen).
Diabetes type 2 er en sykdom som kan skyldes flere ting, hovedsakelig enten redusert insulinsensitivitet i cellene eller nedsatt insulinproduksjon som følge av at bukspyttkjertelen "slites ut".

Konsekvensene er forsåvidt mye de samme, og mange med type 2 må også ha tilførsel av insulin. At det er ulike sykdommer handler om hva som er årsaken

Jeg er ingen autoritet på området, absolutt ikke! Jeg er ernæringsfysiolog


Jepp, nedsatt glukosetoleranse er felles for tilstandene, men det er viktig å skille mellom de som har nedsatt insulinproduksjon og de som har manglende insulinproduksjon. De som ikke har insulinproduksjon, og dermed er avhengig av endogent insulin, er mye mer utsatt for feildosering. Så lenge doseringen er riktig er risikoen liten.

Det jeg prøver å komme fram til er at for å velge en ketogen diett som type 1 diabetiker så krever det enormt god kontroll med insulintilførselen, og risikoen ved et slikt kosthold er høyere enn for en type 2 diabetiker (som ofte med fordel kan spise slik). Det er du vel enig i?

Når jeg prater med andre diabetes 1 som vil leve lavkarbo eller i ketose, sier jeg de må passe på og redusere insulinen i takt med reduksjonen av karbene, og at de må måle blodsukkeret nøye for og unngå for lavt blodsukker.
Jeg kan ikke helt tro at en diabetes 1 velger en total kostendring uten og måle blodsukkeret ofte og kjenner sin egen kropp, ergo ser jeg ikke faren ved og gå over til lavkarbo, og deretter justere seg ned til ketose i takt med insulin-reduksjon.
Det som er farlig for type 1, er og spise masse karber (korn og potet) og gradvis oppleve at blodsukkeret stiger, insulinbehovet stiger, vekten stiger og senskadene kommer. Av de type 1 jeg kjenner som har levd med diabetesen i mange år og som har spist slik statens ernæringsfysiologer sa, er dette realiteten, og det er ikke noe jeg vil utsette min kropp for hvis jeg kan unngå det.

Et annet pussig fenomen at veldig mange tror at type1 ikke har insulinproduksjon. Jeg har fremdeles noe insulinproduksjon i bukspyttkjertelen og i følge endokrinologen jeg bruker, kan jeg ha egenproduksjon i mange år fremover takket være at jeg er i ketose.

__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
BenteR er avlogget   Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid Svar med sitat