Rabarbrasyltetøy (bilde)
Rabarbraen står nå stor og flott ute i hagen de fleste steder i landet, og bare venter på å bli høstet inn.
Syltetøy er ikke vanlig kost når en spiser lavkarbo, siden det vanligvis inneholder for mye sukker.
Rabarbra inneholder kun 0,7 gram karbohydrater pr 100 gram, og er dermed perfekt for oss som vil kutte ned på karbohydratene.
Sødmen fra kanelen sammen med den syrlige rabarbraen er en nydelig kombinasjon...
Oppskrift
ca. 500 g Rabarbra
4 - 5 ss sukrin
2 -3 ts kanel
Vask og skjær rabarbraen i små biter. Ha over i en kjele.
Kok forsiktig opp - du trenger vanligvis ikke tilsette vann. Rabarbraen vil slippe væske når den blir varmet opp, og dette er vanligvis nok.
Kok rabarbraen mør i ca 20 - 30 min.
Smak til med evt mer sukrin og kanel.
Avkjøl og nyt!
__________________
Tove
Ta en titt innom bloggen min for flere bilder, oppskrifter og kanskje litt matinspirasjon - og kikk gjerne også på boken min...
http://sjelemat.blogspot.com/
|