Vis enkelt innlegg
Gammel 18-06-12, 16:49   #10
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Opprinnelig lagt inn av Imse, her.

Vi skal på villmarkstur Og campingvogna har nok ikke strøm nok til å drive kjølebaggen.. Den første turen nå blir med hustelt( basecamp), så jeg har kjølebag, men mulighetene er store for at jeg ikke får frosset ned kjøleelementer nok. Den andre turen er en tur i femundsmarka, med kano.

Ok, da stiller det seg anderledes

Men knekkebrød i helt tette bokser/poser med støtdemping kan fortsatt fungere

Hva om du tar med deg frossent brød da? Da varer det jo et par dager ekstra?

Forresten kan jeg gi deg et annet tips: Avispapir fungerer veldig godt som isolasjon.
Jeg pakket matvarer for hyttetur i fjor og hadde ikke plass i kjølebagen. Jeg brukte da en hel vanlig bag som jeg fôret med hele aviser. Frysevarene ble pakket tett og helt omsluttet av aviser (i lag som var tykt som en avis helel vegen).
Varene var fortsatt helt frossne og iskalde uten noe som helst tegn på tining eller fuktighet 8-10 timer senere. Det var faktisk mye mer effektivt enn å bruke fyseelementer i kjølebag.

Om du har frosne brød som pakkes i aviser vil de trolig være frosne dagen etterpå også, så kan du kjøpe deg en dag eller to med "ferskt" brød. Og aviser veier mye mindre enn fryseelementer.

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat