Shailenes rundstykker (glutenfri, 1,5 kh per stykk) *med bilde*
Kjempegode rundstykker, som antakeligvis er noe av det nærmeste vanlige rundstykker du kommer på lavkarbo. De hever perfekt, har ingen mystisk bismak eller konsistens, og inneholder kun 1,5 g karbohydrat per stykk!
Rundstykkene kan også klappes litt flate og brukes som burgerbrød, og deigen er fast nok til at den kan rulles til "pølser" for å lage baguetter eller pølsebrød 
Du trenger:
- 100 g meierismør
- 200 g cottage cheese
- 1 dl vann
- 4 M/L egg
- 40 g avfettet mandelmel
- 40 g Pofiber
- 20 g Fiberhusk
- 1 ss Sukrinmelis eller 0.5 ss Tagatesse
- 1 ts salt
- 2 ts johannesbrødkjernemel
- 4 ts bakepulver
- Valgfritt, etter smak: solsikkefrø, linfrø, sesamfrø, etc.
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 170 grader.
- Smelt smøret.
- Rør sammen cottage cheese, egg og vann. Bland inn smøret, og mos med stavmikser e.l. til en klumpefri "røre".
- Bland de tørre ingrediensene i en bolle, før du blander det tørre med det våte.
- La deigen hvile ca. 10 minutter. Da blir den tykkere og lettere å håndtere.
- Rull deigen til ca. 9 runde kuler, og plasser dem på et stekebrett med bakepapir under.
- Hvis du vil kan du strø litt frø over rundstykkene.
- Stek i ca. 30 minutter, midt i ovnen.
- Avkjøl på rist.

Flere bilder: http://lavkarbobakst.blogg.no/134030...karborund.html
|