Vis enkelt innlegg
Gammel 28-06-12, 15:26   #2
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Hvorfor kutte ut melkeprodukter?

Melkeprodukter har ofte mye høyere insulinvirkning enn antallet karbohydrater skulle tilsi... Antakelig er dette en av mekanismene.
En annen er vel rett og slett det at mange som begynner på lavkarbo "tar litt av" med hensyn til melkeprodukter. Det er jo godt...
En tredje ting er at melk relativt ofte er en skjult intoleranse. Og spiser man noe kroppen egentlig ikke tåler så stopper vekta opp. Dette gjelder nok spesielt om man allerede har plager. (Se også informasjon om "autoimmune paleo diet" på google da denne retningen av paleo tar sikte på å luke ut de mest vanlige intoeransetriggerne.

For å svare på om latosefri produkter er bedre så kommer det nok an på hvilken av de tre kategoriene man kommer fra.

Tomater/kakaoprodukter/(mel - i tillegg til GI og karbohydrat-problemet med mel): se intoleranser.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat