Vis enkelt innlegg
Gammel 12-07-12, 15:34   #11
Vegard L
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 407
Vegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt likt

Sv: Re: Hvorfor er det så vanskelig å vedlikeholde vekttapet?

Opprinnelig lagt inn av MieMari, her.

Wow. Har ikke kommet gjennom hele teksten, men stoppet opp der hvor det sto at noen lå på seg 10 pund, mens andre lå på seg 35 pund av samme mengden overskudd av kalorier og fysisk aktivitet, og at brødre lå på seg det samme. Utrolig spennede. Slik jeg tolker det viser undersøkelsen at noen har høyere forbrenning enn andre, og at dette ligger til familien. Altså "kalorier inn- kalorier ut" stemmer IKKE. Ædda bædda Grethe Roede?

Hvordan i allverden finner du dette logisk? Du motsier deg selv.

"De la på seg av samme mengde overskudd"
"Undersøkelsen viser at noen har høyere forbrenning enn andre"

Hvis de spiser det samme, og noen forbrenner mer, så er jo ikke overskuddet det samme. Energibalansen er summen av inntak og forbruk, og hvis en går opp mer i vekt enn andre over tid, så er det fordi overskuddet er større, ikke noe mer hokus pokus enn det.

Forskjellen i basalmetabolismen (hvileforbrenningen) varierer veldig lite fra person til person (på samme størrelse), men forskjellene i forbruk kan likevel være store. Spontan aktivitet er kanskje den viktigste faktoren i så tilfelle.

Man kan ikke regne ut overskuddet bare med å se på inntaket. To personer med likt inntak kan ha vidt forskjellig utslag på energibalansen, og om resultatene blir forskjellig så er det ikke fordi "kalori inn - kalori ut" ikke stemmer, men nettopp fordi det stemmer.

Opprinnelig lagt inn av MieMari, her.

På sykepleien lærte vi forresten at fettceller ikke dør, men krymper når man går ned i vekt. Først etter to år som slank kan de visne bort (men når man legger på seg får man nye fettceller- noe som gjør det enda vanskeligere). Inntil dette skjer er hjernen og kroppen på konstant leiting etter noe de kan gjøre om til fett, og man får søtsug og "lyst på noe" og føler seg ikke mett

Dette stemmer, men økningen i antall fettceller er hovedsakelig noe som skjer i ungdomstiden, og beskriver et stort problem med barnefedme. Dette er nok en av grunnene til at barnefedme disponerer for overvekt senere i livet.

__________________
Blogg: www.friskogfunksjonell.no
Vegard L er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo, uprossesert mat... Svar med sitat