Vis enkelt innlegg
Gammel 26-07-12, 23:04   #1
Anna Mary
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jan 2011
Hvor: Gimse
Innlegg: 6
Anna Mary er på en erverdig vei

Frossen sjokoladekake med karamell og mascarpone

4-6 personer:

100 g sjokoladekjeks, knust (hjemmelaget kjekse laget med sukrin/sukrinmelis)
3 ss smeltet meierismør
350 g hakket mørk sjokolade – 70 %
200 g mascarponeost, eller kremost naturell
6 dl fløte
1 dl karamellsaus (hjemmelaget av brunet Sukrinmelis som deretter blandes med 1 dl fløte)
1,25 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver
1 dl hakkede pekannøtter
Pekannøtter og smeltet 70 % sjokolade til pynt.


Fremgangsmåte

  • Bland sammen knuste kjeks og smeltet smør. Trykk blandingen ned i en springform, 20-22 cm, kledd med bakepapir.
  • Kok opp 1 ½ dl fløte i en liten kasserolle. Trekk kasserollen til side og bland inn 300 g hakket sjokolade. Rør til sjokoladeblandingen blir tykk, glatt og elastisk. Bruk gjerne en stavmikser.
  • La sjokoladeblandingen stå og avkjøle seg til romtemperatur. Pisk 3 ½ dl fløte til myk krem og vend kremen inn i sjokoladeblandingen.
  • Visp sammen mascarpone (eller kremost naturell), sukrinmelis, vanilje og halvparten av karamellsausen. Rør inn resten av sjokoladen og nøttene. Fyll halvparten av sjokoladekremen over i formen. Bre over ostekremen og topp med resten av sjokoladekremen. Frys kaken i minst 4 timer eller natten over.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken over på et fat og la den stå 15 minutter i romtemperatur før servering. Pisk resten av fløten til myk krem og ha kremen på toppen av kaken. Drypp over karamellsaus, pynt med noen hakkede nøtter og smeltet sjokolade.



__________________
Hvorfor flippe ut med høykarbo når det finnes så utrolig mange muligheter med lavkarbo ...
Anna Mary er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Man må se mulighetene og mangfoldet – ikke grensene og begrensningene :) Lavkarbo make me feel :) Svar med sitat