Ingen kjekstyper er NOE ok!
Og jeg skriver det med store, røde bokstaver (lært av Nille), for dette mener jeg noe så inn i hampen.
Kjeks er en salig cocktail av hvetemel, sukker og transfett. All kjeks inneholder disse ingrediensene i varierende grad. Mange tenker at en kjeks gjør ikke noe, for det er liksom så tørt og unnselig, men det er MYE bedre å gi barna i barnehagen melkesjokolade. Men hvem ville vel finne på det...? Det er fettet jeg er mest bekymret for. I industrien bruker de en type fett til baking som gjør at varene holder seg lenge. Hvor lenge kan en kjeks holde seg? Årevis? Og det er IKKE fordi de er vakuumpakket. Denne type fett synes også kroppen vår er toppers å lagre, fordi den er så stabil. Kroppen vil ha stabil energi til senere hungersnød e.l. Men det er en veldig usunn type fett å ha innabords. Og vi blir altså ikke kvitt den så lett.
Om kjeksen heter Gjende, Marie, Kornmo, Mummi, Havre eller Saltinas spiller ingen rolle. Kjeks er kjeks, og kjeks er farlig. Ikke på kort sikt, men å spise kjeks regelmessig vil jeg fraråde alle. Barna er jo også mye mer følsomme for blodsukkersvingninger enn hva vi voksne er. Hvis barnet i barnehagen veier 1/5 av hva foreldrene gjør, vil det si at mens barnet spiser én kjeks, blir det som at foreldrene spiser fem. Og det vil vel ingen voksne gjøre uten å merke det på blodsukkeret...
Hvorfor i heite huleste kan ikke personalet i barnehagen ta med ungene ut på tur og plukke bær, ha med noen nøtter og det er det! Eller skjære opp frukt og grønt og legge på fat? Og hvis det absolutt skal være korn; hva med Sesam Delikatesse knekkebrød med gulost?
Hvis ingen skjønner det: Jeg blir av slikt! De skal yte omsorg i barnehager - ikke feilernære de små!!!!!!
__________________
Jeg tiltrekker meg det jeg trenger for å være i balanse! bla-bla-bla
|