Vis enkelt innlegg
Gammel 24-08-12, 14:50   #17
Yrla
Seniormedlem
 
Yrla sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
Yrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt av

Sv: Å kutte ut alt søtt

Opprinnelig lagt inn av smgj, her.


Når det gjelder det psykologiske aspektet med søtt lurer jeg på - har ikke sett noe skrevet om dette - hvor mye vi kan psykosomatisere. Dvs at psyken kan påvirke kroppen. Kan det hende at noen av de som opplever insulinutskillelse på en del søtstoffer ikke egentlig har en fysisk virkning av selve søtstoffet, men somatiserer en respons basert på en psykisk forventing? Altså - dette er tankespinn, men interessant er det. Uansett vil insulinutskillelse kunne føre til fettlagring så lenge det finnes *noe* å lagre i blodbanen... og det gjør det jo.

Det gjenstår å se i et forsøk eller flere Jeg også forundrer meg over at noen reagerer med blodsukkerstigning på kunstig søtning og andre ikke. Men røyking og kalorifri kaffe har samme virkning , men hos alle? Rart det ikke forskes for å finne en forklaring på individuelle forskjeller. Jeg trodde det var overtro da noen sa de ble fete av matlukt, men så er det gjort forsøk som beviser det! Husker desverre ikke hvordan det var mulig men mon tro om det har med apetittens vekkelse å gjøre som endrer det hormonelle? De som higer etter mat hele tiden, ikke skjermer seg, blir kanskje fetere? Dette var ihvertfall tankespinn. Burde heller finne en artikkel om det jeg nå.

__________________
Do what you like!

Sist redigert av Yrla : 24-08-12 kl 14:56.
Yrla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat