Sv: Quinoa
Opprinnelig lagt inn av Vibeke-67, her.
Jeg trodde dette var så veldig bra jeg, lest om det og mener Hexeberg snakket varmt om det. Men så er det masse karbohydrater i det? Da kan det vel ikke være et optimalt produkt i et lavkarbokosthold.
Noen som vet?
Kanskje lav GI?
Lav GI og lakserende som bare pokker på grunn av høyt fiberinnhold negerer nok noe av karbohydratene .... Ikke noe magen min likte, iallfall (selv om det smakte rimelig godt til fuglefrø å være). Det kan nok kanskje henge sammen med at jeg tåler korn dårlig og quinoa har en del til felles med korn. (Blant annet mye fytater - antibeitestoffer - som gjør at det kan binde opp mineraler og føre dem ut av kroppen.)
For å si det sånn - for min del fungerte litt i en salat, men ikke å spise det som man spiser ris/couscous etc... Det gikk bokstavelig talt dritt. Har siden lest at siden quinoa har ganske høyt saponin-innhold så irriterer det tarmen. Mulig at det kan unngås gjennom å forbehandle dem riktig, som bokhvete eller belgfrukt, gjennom bløtlegging. I tillegg fant jeg ut at dette er en av de tingene som (sammen med f.eks rå kål og rapsolje) er mistenkt for å senke stoffskiftet (goitorgene matvarer) så det ble enda en spiker i kista til dét forsøket.
Så - for min del endte posen opp som tilskudd til fuglene. Selv om det smakte godt var det ikke verdt bryet/ubehaget.
Mer om:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa
Edit:
Nå virker jeg nok fryktelig negativ, så jeg vil bare presisere at det var min erfaring. Andre kan nok tåle quinoa bedre, især ved grundig bløtlegging. Positivt kan jeg si at smaken var god og de mettet godt.
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
Sist redigert av smgj : 27-08-12 kl 14:07.
|