Vis enkelt innlegg
Gammel 14-01-06, 13:26   #5
AnnaV
Medlem
 
AnnaV sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Bergen
Alder: 49
Innlegg: 397
AnnaV begynner å bli godt kjentAnnaV begynner å bli godt kjentAnnaV begynner å bli godt kjentAnnaV begynner å bli godt kjentAnnaV begynner å bli godt kjentAnnaV begynner å bli godt kjent

Sv: Hvorfor så mye svinekjøtt?

Opprinnelig lagt inn av Bolla Piggsvin

Tror en av grunnene til at svinekjøtt anbefales, er at det gjerne er fett.

Jeg trodde svinekjøtt var så magert, jeg - de kaller det jo for "the other white meat" i USA. Som i kyllingkjøtt og kalkunkjøtt, liksom?
Iflg matvaretabellen inneholder forskjellige svinedeler følgende:
Svin, rå

Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gBacon, med svor 51 339 13,9 31,5 0 0 Fleskebein 60 273 16,6 22,9 0 0 Grillbein 63 247 17 19,9 0 0 Sideflesk, lettsaltet 52 302 13,8 27,4 0 0 Skinke, beinfri, uten ytre fett 75 112 21,1 3,1 0 0 Skinke, med knoke 66 219 17,9 16,4 0 0 Svin, bog, med knoke 64 239 17 19 0 0 Svin, bog, plomme 74 129 19,3 5,7 0 0 Svin, familieribbe 54 328 15,6 29,5 0 0 Svin, flatbiff 76 106 22 2 0 0 Svin, flatribbe, med svor 50 371 13,8 35,1 0 0 Svin, indrefilet 75 115 20,7 3,6 0 0 Svin, knoke 72 151 19,5 8,1 0 0 Svin, koteletter, kam 67 202 19 14 0 0 Svin, koteletter, kam, uten ytre fett 75 120 18,5 5,1 0 0 Svin, mørbrad 65 215 18,5 15,7 0 0 Svin, nakkekoteletter 67 210 17,5 15,5 0 0 Svin, ribbe, kam, med svor 54 328 15,6 29,5 0 0 Svin, sideflesk, uten bein 50 384 13,6 36,6 0 0 Svin, ytrefilet 75 105 22,2 1,8 0 0


mens feks okse inneholder følgende:

Okse, rå

Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gStorfe, bankekjøtt 73 125 21,9 4,1 0 0 Storfe, bog, steik, uten bein 74 121 21,8 3,7 0 0 Storfe, bog, uten knoke 70 160 20,2 8,8 0 0 Storfe, bryst, bibringe 66 209 18,9 14,8 0 0 Storfe, entrecôtekam 68 184 20 11,5 0 0 Storfe, filetkam 72 165 21,1 9 0 0 Storfe, flatbiff 75 105 22,5 1,7 0 0 Storfe, høyrygg 70 162 19,9 9,2 0 0 Storfe, høyrygg, steik 71 152 20 8 0 0 Storfe, indrefilet 74 118 21,2 3,7 0 0 Storfe, kam, uten bein 70 162 21,1 8,6 0 0 Storfe, kotelettkam 69 170 20,2 9,9 0 0 Storfe, mørbrad, uten bein 74 110 22,2 2,3 0 0 Storfe, rundsteik 74 107 22,2 2 0 0 Storfe, ytrefilet 75 110 22,2 2,3 0 0

og fjærkre

Fjørfe, rå

Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gFjørfe, rå And, kjøtt med skinn 50 388 13,1 37,3 0 0 And, kjøtt uten skinn 75 137 19,7 6,5 0 0 Gås, kjøtt med skinn 50 369 16,7 33,6 0 0 Gås, kjøtt uten skinn 68 160 23,9 7,1 0 0 Høne, filet 73 106 25 0,7 0 0 Høne, kjøtt med skinn 63 234 19,1 17,5 0 0 Høne, kjøtt uten skinn 72 141 21 6,3 0 0 Kalkun, bryst, kjøtt uten skinn 74 105 25,1 0,5 0 0 Kalkun, kjøtt med skinn 66 203 19,8 13,8 0 0 Kalkun, kjøtt uten skinn 75 105 22,6 1,6 0 0 Kylling, brystfilet 74 106 24 1,1 0 0 Kylling, kjøtt med skinn 67 197 18,6 13,6 0 0 Kylling, kjøtt uten skinn 75 108 22,3 2,1 0 0 Kylling, lår, kjøtt med skinn 69 177 18,5 11,4 0 0 Kylling, vinge, kjøtt med skinn 67 187 19,2 12,2 0 0

__________________




"Jeg spiser for å leve - jeg lever ikke for å spise"
AnnaV er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins - egenkomponert Svar med sitat