Opprinnelig lagt inn av Bolla Piggsvin
Tror en av grunnene til at svinekjøtt anbefales, er at det gjerne er fett. 
Jeg trodde svinekjøtt var så magert, jeg - de kaller det jo for "the other white meat" i USA. Som i kyllingkjøtt og kalkunkjøtt, liksom?
Iflg matvaretabellen inneholder forskjellige svinedeler følgende:
Svin, rå
Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gBacon, med svor 51 339 13,9 31,5 0 0 Fleskebein 60 273 16,6 22,9 0 0 Grillbein 63 247 17 19,9 0 0 Sideflesk, lettsaltet 52 302 13,8 27,4 0 0 Skinke, beinfri, uten ytre fett 75 112 21,1 3,1 0 0 Skinke, med knoke 66 219 17,9 16,4 0 0 Svin, bog, med knoke 64 239 17 19 0 0 Svin, bog, plomme 74 129 19,3 5,7 0 0 Svin, familieribbe 54 328 15,6 29,5 0 0 Svin, flatbiff 76 106 22 2 0 0 Svin, flatribbe, med svor 50 371 13,8 35,1 0 0 Svin, indrefilet 75 115 20,7 3,6 0 0 Svin, knoke 72 151 19,5 8,1 0 0 Svin, koteletter, kam 67 202 19 14 0 0 Svin, koteletter, kam, uten ytre fett 75 120 18,5 5,1 0 0 Svin, mørbrad 65 215 18,5 15,7 0 0 Svin, nakkekoteletter 67 210 17,5 15,5 0 0 Svin, ribbe, kam, med svor 54 328 15,6 29,5 0 0 Svin, sideflesk, uten bein 50 384 13,6 36,6 0 0 Svin, ytrefilet 75 105 22,2 1,8 0 0
mens feks okse inneholder følgende:
Okse, rå
Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gStorfe, bankekjøtt 73 125 21,9 4,1 0 0 Storfe, bog, steik, uten bein 74 121 21,8 3,7 0 0 Storfe, bog, uten knoke 70 160 20,2 8,8 0 0 Storfe, bryst, bibringe 66 209 18,9 14,8 0 0 Storfe, entrecôtekam 68 184 20 11,5 0 0 Storfe, filetkam 72 165 21,1 9 0 0 Storfe, flatbiff 75 105 22,5 1,7 0 0 Storfe, høyrygg 70 162 19,9 9,2 0 0 Storfe, høyrygg, steik 71 152 20 8 0 0 Storfe, indrefilet 74 118 21,2 3,7 0 0 Storfe, kam, uten bein 70 162 21,1 8,6 0 0 Storfe, kotelettkam 69 170 20,2 9,9 0 0 Storfe, mørbrad, uten bein 74 110 22,2 2,3 0 0 Storfe, rundsteik 74 107 22,2 2 0 0 Storfe, ytrefilet 75 110 22,2 2,3 0 0
og fjærkre
Fjørfe, rå
Matvare/Tilberedt mat og retter
Næringsinnhold i 100 g spiselig vareVann
gEnergi
kcalProtein
gFett
gKarbohydrat(-kostfiber)
gKostfiber
gFjørfe, rå And, kjøtt med skinn 50 388 13,1 37,3 0 0 And, kjøtt uten skinn 75 137 19,7 6,5 0 0 Gås, kjøtt med skinn 50 369 16,7 33,6 0 0 Gås, kjøtt uten skinn 68 160 23,9 7,1 0 0 Høne, filet 73 106 25 0,7 0 0 Høne, kjøtt med skinn 63 234 19,1 17,5 0 0 Høne, kjøtt uten skinn 72 141 21 6,3 0 0 Kalkun, bryst, kjøtt uten skinn 74 105 25,1 0,5 0 0 Kalkun, kjøtt med skinn 66 203 19,8 13,8 0 0 Kalkun, kjøtt uten skinn 75 105 22,6 1,6 0 0 Kylling, brystfilet 74 106 24 1,1 0 0 Kylling, kjøtt med skinn 67 197 18,6 13,6 0 0 Kylling, kjøtt uten skinn 75 108 22,3 2,1 0 0 Kylling, lår, kjøtt med skinn 69 177 18,5 11,4 0 0 Kylling, vinge, kjøtt med skinn 67 187 19,2 12,2 0 0