Sv: Hvor mye kjøtt spiser du på en uke?
Opprinnelig lagt inn av Marella77, her.
Lurer også på hvorfor det er så farlig å spise kjøttdeig... er det ikke bare kvernet kjøtt da?
Kvernet kjøtt er i utgangspunktet akkurat like(lite) farlig som kjøtt. Med et par unntak
- Det går an å lure mye tilsetninger i et kvernet produkt, også tilsetninger som ikke nødvendigvis er bra i større mengder. Nitritt, f.eks.
- Siden det er et kvernet produkt så blir hygiene mer viktig. I en biff er det bare "en utside" og denne steiker man gjerne godt. I kvernet kjøtt er alt "utside" og alt er dermed utsatt for bakterier. Dette medfører kortere holdbarhet (eller tilsetninger for å øke holdbarheten) og større krav til gjennomsteking (som i sin tur kan medføre bruk av for høy varme...)
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
Sist redigert av smgj : 07-09-12 kl 11:59.
|