Vis enkelt innlegg
Gammel 07-09-12, 10:49   #8
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Hvor mye kjøtt spiser du på en uke?

Opprinnelig lagt inn av Marella77, her.

Lurer også på hvorfor det er så farlig å spise kjøttdeig... er det ikke bare kvernet kjøtt da?

Kvernet kjøtt er i utgangspunktet akkurat like(lite) farlig som kjøtt. Med et par unntak
- Det går an å lure mye tilsetninger i et kvernet produkt, også tilsetninger som ikke nødvendigvis er bra i større mengder. Nitritt, f.eks.
- Siden det er et kvernet produkt så blir hygiene mer viktig. I en biff er det bare "en utside" og denne steiker man gjerne godt. I kvernet kjøtt er alt "utside" og alt er dermed utsatt for bakterier. Dette medfører kortere holdbarhet (eller tilsetninger for å øke holdbarheten) og større krav til gjennomsteking (som i sin tur kan medføre bruk av for høy varme...)

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint

Sist redigert av smgj : 07-09-12 kl 11:59.
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat