Har funnet en oppskrift på luftig brød uten gjær
ja nå har eg funnet ut noko smart ( tror eg sjøl hvertfall)
Den e basert på pannekake i ovnen.
Koppene er mellomstorekjøkkenkopper
1. ta på steikeovnen på 200 grader.
2 kopper jyttemjøl
2 kopper sammalt rugmel
3 ts bakepulver
salt etter behov
krydder etter behov
det tørre blandes i en egen bolle
8 eggeplommer i en ny bolle forbeholdt alt det våte
(del eggene, hvitene i en ren stor bolle, og plommene som over)
ca 2,5 dl soyamelk med calcium ( eller vanlig melk hvis du tåler det)
4-6 ss med valgfri olje ( jeg brukte rapsolje)
Det våte vispes lett
Eggehvitene: (viktig at de vispes i en ren bolle, ellers så blir de ikje så stive som de optimalt skal være)
stivpisk de til "mønsteret etter vispen står av seg selv"
Smak:
Jeg brukte
50g valnøtter
50g hasselnøtter
50g mandler
hakkede.
men det er viktig å tilsette sitron, dette hjelper bakepulveret å heve seg enda mer. jeg blanda 1 ss med sitron med nøttene.
bland nøttene i det tørre. så bland i det våte. røres godt om. tilsett mer veske om nødvendig, ( vann/melk)
Vend massen oppi bollen med eggehvitene, VELDIG FORSIKTIG, vend massen i eggehvitene med forsiktig og lette bevegelser. bruk ikke noe med hull i midten. dette kan "ødelegge" på fluffyness`n på eggehvita.
når dette er jevnt er d ingen hvite flekker.
Ta en stor stekepanne, med valgfri olje på komfyren, bånngass på tempen.
hell hele massen oppi panna når den har blitt varm. vær forsiktig når åg.
dryss eventuellt krydder eller ost oppå.
hiv den inni den varme ovnen og stek i ca 30 min. stikk en pinne i midten når det nærmer seg 30 min..
denne smaker veldig godt nystekt.
når den er ferdig er det bare å vippe den med en kniv eller noe og legge den på ei skjærefjøl og skjære oppi passendes skiver, enten som scones eller laaaange skiver.
Finnes mange muligheter med denne, jeg har laga den som grov pannekake, med raspa eple og kanel inni, og hakkede nøtter på toppen
eller med feta ost, sautert spinat og stekte bacon biter i midten.
alt er veldig nammis. 
|