Vis enkelt innlegg
Gammel 18-01-06, 10:18   #5
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

Sv: Bare myte? Hvite prikker på neglene = kalsiummangel

Opprinnelig lagt inn av Nille

Mofe !! I følge min "negletreapeut" (som også er sykepleier og utdannet fotpleier) så er hvite prikker på neglene ikke tegn på annet enn at celledelingen da neglen ble dannet var litt "på tur" - da kommer det luft i cellene som gir hvite prikker. Årsaken er som regel fysisk - man har vært sjuk, og/eller psykisk - som stress. Striper (nedover) tyder på sykdom og striper på tvers er som regel alltid slag/dunk på neglene. Alle disse går vekk når neglen vokser ut.

Nøtta !! Har du sterke hvite negler er du heldig - det har jeg også, og får alltid kommentarer om jeg har falske negler. Nå legger jeg fransk manikyr innimellom da......

Har man tynne svake negler som bøyer seg, som deler seg - eller sprø som knekker før de rekker å vokse seg lange - DA er det snakke om mineral og vitamin mangel. Kalsium og B-vitamin er visst viktigst.......... også masse GRØNNSAKER !

Hm.. mine striper er på tvers, men jeg har også noen felt som er ganske firkanta, men de er lengst på tvers, ja. Så da er det bare slag da?

Jeg har fått mye sterkere negler etter at jeg begynte med sterk b-vitamin (reseptbelagt) for to måneder siden, merker VELDIG forskjell.
Søster tar alle mulige multivitaminer (flinkere enn meg), og vi driver og skravler om negler hele tiden, og jeg kjente på neglene hennes før hun dro på mandag, og to av neglene var ganske lange, men HELT umulige å bøye.

Fikk forresten også tips om at det er lurt å file neglene littebitt hver kveld, for å unngå at det kommer hakk i dem, da er det mye lettere at man får de borti ting og river de opp.

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat