Vis enkelt innlegg
Gammel 18-01-06, 11:20   #4
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Pølse, fårepølse og leverpostei uten E250?

Fant dette jeg Lise: http://www.folkevett.no/index.php?back=1&artikkelid=427

Sitat:

Smakfull konservering

Dag Viljen Poleszynski kan heller ikke se at vi trenger syntetiske konserveringsmidler.
- Med kjøleskap og dypfryser er behovet for slike midler sterkt redusert. Dessuten fins det en rekke naturlige konserveringsmidler, slik som for eksempel sterke krydder og vitamin C, sier han.
Naturlige antioksidanter (alle tilsetningsstoffene fra E296 til E333, bortsett fra E320 BHA og E321 BHT) motvirker harskning eller oksidasjon av matvarer. Flere kryddersorter og naturlige antioksidanter, som for eksempel vitamin C (E300), kan motvirke kreft, og stimulere immunapparatet.
Mange er skeptiske til E250 Natriumnitritt og E251 Natriumnitrat fordi man antar at de kan forårsake kreft.
- Nitritt og nitrat er relativt uproblematisk for mennesker som får nok vitamin C og E, fordi slike antioksidanter hindrer dannelsen av kreftframkallende nitrosaminer. For folk som har dårlig kosthold, er derimot slike stoffer en helsetrussel, hevder Polezsynski.


__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat