Vis enkelt innlegg
Gammel 12-10-12, 20:17   #5
sylwester
Seniormedlem
 
sylwester sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 719
sylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snill

Re: Trodde karbohydrater var karbohydrater uansett..

Det finnes flere typer karber.

Sukkeralkoholer har den egenskapen at det er energi, men at kroppen i varierende grad har problemer med å ta det opp. Det resulterer somregel i at mesteparten går uendret igjennom ganske likt fiber (som også er et karbohydrat).

Det med varierende varierer fra type til type og fra person til person. Maltitol, som er i sjokolader, er kjent for at halvparten blir opptatt, men at det skjer over lang tid. Den andre halvparten blir konsumert av bakterier og resulterer i flatluens.

Det finnes mange sukkeralkoholer og de er alle 100% karbohydrat, men felles er at de somregel kan erstatte en mye større vekt av sukker enn sin egen vekt og forholdet der kommer oss til gode. f.eks. så tilsvarer 100g flytende natreen, som er basert på sukkeralkoholene sakkarin og glykamat, 1.3kg sukker mens det er 1g karbo i den mengden (99% vann). Andre varianter har somregel mer karber, spesielt de granulerte som somregel er bulket med maltodextrose.

__________________
Normalvektig siden 22.06.21
sylwester er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Statens (LCHF før det) Svar med sitat