Lavkarbo skillingsboller (med bilder)
Skillingsboller eller kanelsnurrer - kjært barn har mange navn...
Da jeg var barn var skillingsboller noe av det beste jeg visste.
Lavkarbovarianten er om mulig enda bedre enn orginalen... Dessuten er de mye raskere å lage Du slipper å vente på heving og etterheving – bare rør sammen deigen, stek og spis...
Oppskrift
30 g kokosmel
3 - 4 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
50 g sukrin
1 ts salt
4 egg
1 ½ dl kokende vann
1 – 2 ss kanel
Bland sammen alt det tørre.
Ha i eggene, og bland de godt inn med en håndvisper eller bruk kjøkkenmaskin.
Ha i det kokende vannet, og fortsett å blande godt. I starten ser deigen ganske flytende ut, men etter et par minutter med kraftig blanding blir det en smidig og god deig.
Ha deigen på et smurt matpapir, og trykk den ut til et rektangel ca 30x20 cm og 1 cm tykk. Det kan være lurt å smøre litt olje på hendene også, eller bruke en liten plastpose på hånden – deigen er nemlig litt klissete.
Strø over godt med kanel.
Rull sammen deigen, og skjær opp i ca 2 cm tykke biter.
Stek bollene ved 175 ⁰C i ca 40-50 minutter.
Bollene kan sikkert godt fryses. Her forsvant de nesten før de rakk å bli avkjølt Neste gang må jeg doble oppskriften – minst!
__________________
Tove
Ta en titt innom bloggen min for flere bilder, oppskrifter og kanskje litt matinspirasjon - og kikk gjerne også på boken min...
http://sjelemat.blogspot.com/
|