Vis enkelt innlegg
Gammel 14-11-12, 09:58   #1
Mat for sjelen
Medlem
 
Mat for sjelen sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2012
Innlegg: 371
Mat for sjelen er virkelig snillMat for sjelen er virkelig snillMat for sjelen er virkelig snillMat for sjelen er virkelig snill

Lavkarbo skillingsboller (med bilder)

Skillingsboller eller kanelsnurrer - kjært barn har mange navn...
Da jeg var barn var skillingsboller noe av det beste jeg visste.
Lavkarbovarianten er om mulig enda bedre enn orginalen... Dessuten er de mye raskere å lage Du slipper å vente på heving og etterheving – bare rør sammen deigen, stek og spis...


Oppskrift
30 g kokosmel
3 - 4 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
50 g sukrin
1 ts salt
4 egg
1 ½ dl kokende vann
1 – 2 ss kanel


Bland sammen alt det tørre.
Ha i eggene, og bland de godt inn med en håndvisper eller bruk kjøkkenmaskin.

Ha i det kokende vannet, og fortsett å blande godt. I starten ser deigen ganske flytende ut, men etter et par minutter med kraftig blanding blir det en smidig og god deig.

Ha deigen på et smurt matpapir, og trykk den ut til et rektangel ca 30x20 cm og 1 cm tykk. Det kan være lurt å smøre litt olje på hendene også, eller bruke en liten plastpose på hånden – deigen er nemlig litt klissete.

Strø over godt med kanel.

Rull sammen deigen, og skjær opp i ca 2 cm tykke biter.

Stek bollene ved 175 ⁰C i ca 40-50 minutter.

Bollene kan sikkert godt fryses. Her forsvant de nesten før de rakk å bli avkjølt Neste gang må jeg doble oppskriften – minst!



Vedlagte bilder
Filtype: jpg skillingsboller1.jpg (179,1 KB, 107 visninger)
Filtype: jpg skillingsboller6.jpg (146,9 KB, 87 visninger)
__________________
Tove

Ta en titt innom bloggen min for flere bilder, oppskrifter og kanskje litt matinspirasjon - og kikk gjerne også på boken min...
http://sjelemat.blogspot.com/
Mat for sjelen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo/LCHF Svar med sitat