Vis enkelt innlegg
Gammel 29-11-12, 12:25   #1
Sivensvans
Seniormedlem
 
Sivensvans sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 3.219
Sivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastiskSivensvans er bare helt fantastisk

Spicy nøtteboller

Spicy nøtteboller

Fant denne oppskriften via vg.no i dag og vil dele den med deg!



Disse nøttebollene er noen små deilige intense smaksbomber stappfulle av gode saker og proppet av sunne næringsstoffer og sunt fett. De blendes enkelt sammen med stavmikseren på null komma niks og er et helt pefekt følge til salaten eller for eksempel på tapasbordet. Bollene er også fine å bruke som tilbehør til pasta i stedet for kjøtt, eller til squashpasta dersom du vil kjøre en helt "raw" linje. Oppskriften er hentet fra Funky Fresh Foods bok "Raw", og anbefales på det sterkeste!



Spicy nøtteboller
ca. 15 små boller
2 dl eller ca. 90 g valnøtter
1/2 dl solsikkefrø (bløtlegges i en snau halvtime)
1 dl eller ca. 50 g soltørkede tomater
1 ss kaldpresset olje, raps eller extra virgin er fint
1 ts paprikapulver
1/2 ts kajennepepper eller litt chilipulver
litt salt
1-2 fedd hvitløk
4 cm purre, finhakket
1 neve ruccola, finhakket



Legg solsikkefrøene i vann i en kjapp halvtime. Hell av vannet og hiv alt utenom purre og ruccola i en liten bolle. Hent frem blenderen eller foodprosessoren og kjør det hele sammen til en passe jevn og fin masse. Rør inn finhakket ruccola og purre til slutt. Rull små fine boller med hendene -fukt gjerne håndflatene litt før du begynner. Oppskriften holder til ca. 15 små boller som har meget god holdbarhet når de puttes i kjøleskapet.

Ps. Du kan selvsagt bruke andre krydderier i oppskriften, eller kutte litt ned på mengden kajennepepper, hvitløk o.l alt etter smak og behag.

Sivensvans er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Berit Nordstrand Svar med sitat