Opprinnelig lagt inn av maia41, her. JULEBRØD. Ekspreminterte litt for å finne et alternativ til det deilige, søte julebrødet full av rosiner i. Akkurat nå står dette brødet i ovnen og jeg håper det smaker like godt som det lukter. I kjølekapet ligger Edamer-osten å venter som en god erstatning for brunosten, så dette gleder jeg meg til. Men nok fristelses-skriving her. Her er oppskriften: 50 gr smeltet kvitseidsmør 1 pk kremfløte 5 egg 100 gr glutenmel 50 gr speltmel 1 ss sukrin 1 ts kardemomme 10 gr fiberhusk 25 gr bakepulver 25 gr fiberfin 25 gr rosiner Pisk egg og fløte godt sammen. Ha i alt det tørre og rosiner, og rør godt sammen. La svelle et par minutter før du heller røren i en brødform. Husk å ha i bakepapir. Stekes på 175 gr i 45-60 minutt. Energi 100 kCal Protein 5.65 g (12 % ADI) Karbohydrat 4.45 g (3 % ADI) Fett 8.42 g Natrium 146 mg (10 % ADI) 4.45 gr karbo pr skive er ikke å forakte når vanlig julebrød inneholder 15, 25 gr karbo pr skive. Oppdatert samme dag et par timer senere: NAMNAM. Steike godt. Nå er julen reddet! Nå må bare mamma komme med lammerullen, så er brødet klart
Opprinnelig lagt inn av maia41, her.
JULEBRØD. Ekspreminterte litt for å finne et alternativ til det deilige, søte julebrødet full av rosiner i. Akkurat nå står dette brødet i ovnen og jeg håper det smaker like godt som det lukter. I kjølekapet ligger Edamer-osten å venter som en god erstatning for brunosten, så dette gleder jeg meg til. Men nok fristelses-skriving her. Her er oppskriften: 50 gr smeltet kvitseidsmør 1 pk kremfløte 5 egg 100 gr glutenmel 50 gr speltmel 1 ss sukrin 1 ts kardemomme 10 gr fiberhusk 25 gr bakepulver 25 gr fiberfin 25 gr rosiner Pisk egg og fløte godt sammen. Ha i alt det tørre og rosiner, og rør godt sammen. La svelle et par minutter før du heller røren i en brødform. Husk å ha i bakepapir. Stekes på 175 gr i 45-60 minutt. Energi 100 kCal Protein 5.65 g (12 % ADI) Karbohydrat 4.45 g (3 % ADI) Fett 8.42 g Natrium 146 mg (10 % ADI) 4.45 gr karbo pr skive er ikke å forakte når vanlig julebrød inneholder 15, 25 gr karbo pr skive. Oppdatert samme dag et par timer senere: NAMNAM. Steike godt. Nå er julen reddet! Nå må bare mamma komme med lammerullen, så er brødet klart
Dette så kjempegodt ut, men vet noen om hva en kan erstatte glutenmel med. Er bakepro et alternativ? Jeg er rimelig uvitende om hva som kan erstatte hva, så mitt forslag er kanskje helt på jordet.. ;o)