Sv: Søtstoff til sursild og tomatsild
Heisann! Ny på forumet her... Ser at denne tråden er gammel, men hvis det fortsatt skulle være aktuelt: Her er en oppskrift på sursild med sukrin, som jeg fant på http://www.elskmat.no/sursild/. Siden sukrin og eddik tydeligvis funker bra her, går jeg ut fra at det gjør det ellers også. Så da kan man vel egentlig bare bruke en hvilken som helst sildeoppskrift (tomat, karri osv) og erstatte sukkeret med sukrin. (Unntaket blir sild i Madeira, for der følger det jo masse karbo med vinen... dessverre.)
4 sildefileter
1 løk
Laurbærblad
1 ts hele sorte pepper
2 dl vann
1 dl eddik
1 ss hele allehåndekorn
1 dl sukrin
Kok opp vann, eddik, sukrin og krydder. La det koke i ca 10 minutter og avkjøl blandingen. Skjær opp løk og sild i småbiter og bland alt sammen. Ha på noen ekstra hele sorte pepper og laurbærblad tilslutt. Ha i en tett skål og la det stå romtemperert i ca 2 døgn, oppbevares deretter 2 uker kjølig.
|