Vis enkelt innlegg
Gammel 13-12-12, 16:43   #1
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Ang glutenfritt mel... Hva kan man bruke til hva?

Nå lever jeg generellt sett på lavkarbo - vanligvis LCHF - til daglig.
Men så har man annledninger der man må ha med seg kaker til basarer, dugnader osv. Siden jeg reagerer litt heftig på hvetemel, har jeg tenkt at det å bake glutenfrie basarkaker kanskje er en mulighet en sjelden gang så jeg i de minste slipper mageproblemene.

Som sagt så gjort. jeg prøvde meg på å lage krydderkake med glutenfritt mel, havremelk og melkefri margarin.
Det er den vondeste og hardeste kaka jeg noensinne har smakt

Jeg har brukt margarinet og havremelken før og det har gått helt fint, men melet var nytt.
Jeg leste på pakken etterpå og så at den inneholdt en del maismel. Jeg trodde i min enfoldighet at glutenfritt mel var hvetemel som glutenet på magisk vis var tatt ut av Men det er det altså ikke? Variantene av glutenfritt mel er etter hva jeg har forstått i etterkant ulike varianter av alternativt mel?

Hva er da forskjellen mellom å bruke "glutenfri melmix" eller fx mandelmel eller kokosmel? Bortsett fra prisen da

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat