Sv: Reaktiv Hypoglykemi!
Jeg har diabetes type 1, men en av sønnene mine + gubben har blodsukkerfall etter mat om de spiser for mye karber.
Det vi gjør er og regulere kosten. Finnes ingen vidundermedisin som kan fikse problemet, man må bare på samme måte som diabetikere være nøye med hva man spiser.
Poenget er og unngå at blodsukkeret får hopp oppover, for da kommer hoppet ned etterpå, og det gjør at man kjenner seg svimmel, kvalm og bare MÅ spise noe, og denne MÅ spise føre altfor ofte til et nytt hopp opp i blodsukkeret, nytt fall, nytt behov for og spise, og karusellen er i gang.
Min første føling var på 3,3 og kom ei uke etter at diabetesen min ble oppdaget. Da hadde jeg et blodsukker fra 15 og oppover. Den første følingen var grusom fordi kroppen min trodde det var full krise.
Nå, 2 år etterpå, reagerer jeg ikke på følinger før jeg er lavt på 2-tallet, og har opplevd følinger under 1. Så lave følinger er ikke og anbefale , men en føling lavt på tre-tallet pleier for meg og lett la seg rette på ved f.eks og spise noen nøtter og ei rute sjokolade. Da slipper jeg hoppet oppover som jeg fikk i starten da jeg i panikk drakk 3 dl juice og spiste 2-3 brødskiver etter sjokolade nok til og lage ei kake
Carisma; det du skriver om at for høyt blodsukker en tid gir utslag uten at blodsukkeret faller særlig lavt, er det samme som når diabetikere har gått med for høyt blodsukker, de får falsk føling. Falsk føling er ikke farlig i det hele tatt, det er bare kroppen som tror at det forhøyede blodsukkeret den er blitt vant med er det normale og så sender den varselsignal når blodsukkeret går nedover, selv om det ikke er nødvendig.
__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
|