Sv: Gode fettkilder
Smør, olivenolje, kokosolje og alt av fiskolje... avocado/kokosprodukter/naturlig fett i fisk og dyr (best fra ville dyr og mindre bra fra dyr som fores opp på store megder korn.)
Hovedtesen er - veldig ungt behandlede oljer med mye omega6 er fyfy
Oljer med høyt innhold av mettet eller enumettet fett er bra (oliven, avocado, macademiaolje IKKE solsikke, soya og raps kun om den er kaldpresset).
Kokosfett består av middels lange fettkjeder som går rett til forbrenning, ikke til lagring.
Sist men ikke minst, folk flest får i seg mye mer av omega6 enn av omega3 (omega3 - og i sær den mest biotilgjengelige varianten finnes mest i fet fisk), og vi bør jobbe for å få i oss mer omega3 og minke omega6.
Mettet fett (det såkalte fjøsfettet) bør altså i et lavkarbokosthold være en av hovedkuldene til energi sammen med enumettet fett, små mengder omega6 og større mengder omega3. Ja, også unngå såkalt "herdet" fett. Det er mishandlet og vi er ikke sikre på at det er bra på lang sikt.
Ble rotete det her...
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
|